Kombinerade arbetsförlopp påskyndar broschyrtillverkningen.

För att leva upp till de ständigt växande utmaningarna inom tryckindustrin är en effektiv efterbehandling ett absolut måste. En länkning av effektstarka enskilda maskiner till ett helautomatiskt system leder till optimering av produktionsprocesserna. Senaste exemplet: Horizon FoldLiner.

Horizon FoldLiner, som presenterades för första gången på FINISHING FIRST 2017, förenar arbetsstegen falsning och sadelhäftning i en genomgående produktionslinje så att omloppstiderna förkortas och broschyrproduktionens lönsamhet ökar signifikant.

Länkningen av en falsmaskin ur AFC-74X-serien med sadelhäften StitchLiner 6000 till en genomgående produktionslinje gör det överflödigt att byta maskin, underlättar logistiken och leder till en avsevärd effektivitetsökning: Med utgångspunkt från tryckark i B1-format producerar FoldLiner utan avbrott upp till 6 000 16-sidiga broschyrer per timme. Genom integration av en plockmaskin VAC-80S kan broschyromfånget även utökas med ytterligare innehållssidor eller omslag, utan att anläggningens totala effekt påverkas negativt.

Även lämpad för hybriddrift.

Horizon FoldLiner lämpar sig i synnerhet för användare som producerar stora mängder broschyrer med samma sidomfång. Utöver offsettryck kan även digitalt tryckta ark eller kombinationer av båda produkterna upp till B1-format bearbetas med 8, 16 eller 32 sidor per tryckark. För den digitala broschyrtillverkningen kan FoldLiner vid behov även utrustas med en streckkods- eller märkesläsare för olika produkter. Arkens ordningsföljd i varje broschyr kan styras av det optimala spårningssystemtillvalet.

Hög automatisering, lågt personalbehov.

Anläggningens produktivitet bygger framför allt på kompatibiliteten hos alla Horizon-produkter med varandra, men också på en hög nivå av automatisering av hela installationsprocessen: Den TOUCH & WORK-teknologi som utvecklats av Horizon övertar automatiskt inställningen av alla maskinparametrar baserat på individuellt utformade broschyrvarianter, vilket gör att manuellt arbete nästan inte längre behövs. Resultat blir att en enda person klarar av att manövrera anläggningen, så att lönsamheten för investeringen optimeras.

Horizon FoldLiner utvecklar sin högsta prestationsförmåga i kombinationen av falsning och sadelhäftning, men StitchLiner 6000 kan också användas separat som en sadelhäft och matas från totalt upp till sex stycken, åtta fack, VAC-torn.

April 2018