Horizon omstrukturerar ledningen i Tyskland.

Den japanska Horizon-gruppen, marknadsledande inom efterbehandling av trycksaker, förbereder sig på de växande kraven inom den europeiska tryckindustrin med en förstärkning av det tyska sätet. Målet är att på bästa möjliga sätt uppfylla kundernas förväntningar på produkt, service och individuella lösningar även i denna tid av digital transformation. Med fokus på ytterligare tillväxt och en intensifiering av marknadsbearbetningen i Europa har ledningen för det tyska Horizon GmbH omstrukturerats.

Från den 3 juli 2017 utnämndes Norbert Wienck till ny VD. Den 59-årige civilekonomen tar med sig 15 års ledarerfarenhet som CEO och CFO inom teknisk industri. Han efterträder Rainer Börgerding, som lämnar företaget efter 13 år som VD.

Ansvaret för försäljningen inom Horizon GmbH övertar svensken Paul Jakobson. Jakobson har samarbetat med Horizon på många olika sätt i över 30 år, bland annat 20 år framgångsrikt med Horizon-representationen i Skandinavien och senare som försäljnings- och marknadsföringskonsult för Horizons europeiska försäljningspartner. Slutligen har han sedan februari 2017 spelat en avgörande roll i gestaltningen av marknadsinträdet i Skandinavien.

”Den europeiska marknaden var och är otroligt viktig för Horizon-gruppens tillväxt och framgång”, förklarar Eijiro Hori, innehavare av och styrelseordförande i den japanska Horizon-gruppen. ”Därför har vi bestämt oss för att stärka det tyska sätet och förbereda det på nya utmaningar. Vi är övertygade om att vi med Norbert Wienck, Paul Jakobson och det engagerade teamet i Horizon GmbH i framtiden kommer kunna stötta våra kunder och försäljningspartner med ännu bättre service och know-how.”

Bild:
Horizon GmbH:s nya ledning: VD Norbert Wienck och försäljningschef Paul Jakobson tillsammans med Hideharu Hori och Yoshihiro Oe från Horizon International.

Juli 2017